Als je iedere dag met een muis werkt is het goed om een ergonomische muis aan te schaffen. Door het speciale ontwerp van de muis staat je hand in een natuurlijke, ontspannen houding. Zo voorkom je klachten aan hand of pols. Ander voordeel van ergonomische muizen is dat ze ook voor linkshandigen verkrijgbaar zijn.

Bij het uitzoeken van een geschikte muis kijk je natuurlijk allereerst naar het design. Maar ja, als je een mooie design muis hebt gekocht die ergonomisch de plank mis slaat dan ben je bij intensief gebruik toch de pineut. Voordat je op zoek gaat naar een geschikte ergonomische muis, is het handig om eerst te bedenken of je een draadloze of bedrade muis wilt, aangezien niet alle typen beide opties bieden.

Daarna is het verstandig om de lengte van je hand op te meten. Voor een ergonomisch verantwoorde houding is het van belang dat de ergo muis goed past bij de grootte van je hand. Meet je hand van het topje van je ringvinger tot aan de pols.

Handlengte:

  • Kleiner dan 15 centimeter -> Extra kleine muis
  • Tussen de 15 en 17 centimeter -> Kleine muis
  • Tussen de 17 en 19 centimeter -> Medium muis
  • Groter dan 19 centimeter -> Grote muis

Muizen met draad

Als je af en toe gebruik maakt van je computermuis om te internetten of een e-mail te schrijven, is de muis met draad een prima oplossing. De standaard bedrade muis is volledig symmetrisch en heeft geen knoppen aan de zijkant. Hierdoor is hij ook voor linkshandigen geschikt.

Draadloze muizen

Een draadloze muis werkt via een dongel die je in de usb-poort van je computer steekt. Vooral handig als je een laptop hebt, dan kan je de muis eenvoudig overal mee naar toe nemen. En nooit meer gedoe met kabels! Een volle batterij is over het algemeen goed voor meerdere maanden muizen.

Bluetooth muizen

Het verschil tussen een bluetooth muis en een gewone draadloze muis is dat de bluetooth muis via bluetooth werkt en je dus geen dongel nodig hebt. In principe werkt de bluetooth muis op alle laptops en desktop computers met een bluetooth verbinding.